CORPUL ÎN PSIHOTERAPIE

de | aug. 7, 2021 | - | 0 comentarii


Trauma nu este o sentință pe viață. ̏ (Dr. Peter Levine)


Din iubire pentru oameni şi cu intenția de a aduce cȃt mai multă vindecare şi redescoperire de Sine, am facut demersurile necesare pentru a ȋmpărtăşi metoda terapeutică Somatic Experiencing cu cȃt mai multă lume.


Experiențierea Somatică face posibilă o reconectare cu corpul nostru, ne ajută să ieşim din minte, ne ghidează ȋn vindecarea profundă ȋntr-un mod delicat, ne ȋmputerniceşte şi ne ȋnvață cum să ne folosim de propriile noastre resurse prezente ȋn corp.


Ne oferă o prespectivă de a vindeca traumele stocate ȋn corp, ȋncă din perioada prenatală.


Acest workshop este pentru oricine lucrează la propria dezvoltare şi vindecare, pentru terapeuți, psihoterapeuți, si nu ȋn ultimul rȃnd, pentru părinți, care pot folosi perspectiva somatică ȋn lucrul cu copiii lor, ȋn acordarea primului ajutor ȋn cazuri de şoc, ȋn evenimente traumatice.


Mai multe despre conceptul de traumă şi Somatic Experiencing ȋn interviul cu Florentina Niculescu, psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ, reprezentant oficial al Somatic Experiencing Trauma Institute (SEI) şi al Asociației Europene pentru Somatic Experiencing (EASE) ȋn Romȃnia, https://www.paginadepsihologie.ro/trauma-nu-este-o…/

CORPUL ÎN PSIHOTERAPIE
– Traume relaționale-
🍃Credem că trăim în corpul nostru.
Dar cum trăim mulți dintre noi cu adevărat, conștientizarea întregului corp?
🔥Clinicienii din domeniul sănătății mintale știu că traumele, stresul, anxietatea și depresia pot catapulta clienții într-o multitudine de simptome, inclusiv insomnie, iritabilitate, dereglare emoțională, atacuri de panică, si alte simptome si sindroame.
🍀Este ușor să credem că aceste simptome pot fi vindecate lucrând numai cu modele de gândire și emoții.
💮Adevărul este că trăim și visăm în corp. Simptomele sunt ale corpului. Gândurile, ruminatia, grijile legate de familie sau viitor, durerea și traumele au efecte devastatoare asupra sănătății. Corpul este in suferință, și nu putem vindeca corpul doar cu mintea.
🕊Cu toate acestea, rareori considerăm corpul ca sursă și inspirație pentru vindecare.
❓De ce ” Corpul în psihoterapie & Traume relaționale” ?
♻️Abordare psihoterapeutică, meditativă și personală pe care o propunem folosește conexiunea cu părțile sinelui care sunt organizate, coerente și funcționale pentru a susține noi tipare în sistemul nervos.
Lucrul în momentul prezent , cu simțul simțit, folosind atenția somatică pentru a ajuta la reglarea sistemului nervos, pentru a sprijini creșterea capacității de conectare și de viață este modalitatea prin care vom descoperi că în relația cu noi înșine, cu corpul nostru și în relație cu ceilalți găsim reglarea vindecării.
🍃Cui se adresează:
Workshop ul propus se adresează persoanelor care:
– simt că nu reuşesc întotdeauna să se exprime spontan şi autentic;
– simt că au nevoie să schimbe ceva în modul de abordare al propriei persoane în relatie cu sine şi cu cei din jur;
– simt că au nevoie să înveţe să aibe mai mult curaj şi încredere în sine;
– simt nevoia de autocunoaştere;
– au nevoie să îşi acceseze propriile resurse de spontaneitate şi creativitate, conştiente sau inconştiente.
– simt o dorință profundă de a reveni la un sentiment holistic de sine, prin lucru și conștientizarea somatică .
Facilitatori :
🌺Florica Motoc, psihoterapeut somatic , cu formare de bază în psihoterapie integrativa ( ARPI) și specializare în lucrul cu trauma- Somatic Experiencing România, certificare în curs Institutul Pneuma, (ETPA)
modulul – Tantra- Sex, Știința și Spiritualitate, fondatoarea conceptului Somatic Personal Development, împreună cu Florentina Niculescu și Carmen Matei.
Lucrul individual și de grup pe care îl propunem este o invitație către recuperarea somatica a suveranității și a
relație cu inteligenta corpului.
🌺Florentina Niculescu, psihoterapeut integrativ și psiholog clinician specializată în lucrul cu trauma prin formarea în Somatic Experiencing®️, în curs de certificare în Tantra, Sex, Știință și Spiritualitate organizat de Institutul Pneuma sub egida ETPA și certificată în lucrul cu traumele pre și perinatale – Supporting Survivors in the Perinatal Period.
Reprezentant si organizator Somatic Experiencing®️ International în Romania și fondatoarea conceptului Somatic Personal Development®️.
Lucrul individual și de grup pe care îl propun este o invitație către o relaționare sănătoasă cu inteligența corpului.
Înscrieri:
Anca Mezei – Somatic Experiencing in progress, Consilier pentru dezvoltare personală și Terapeut Bowen
Tel. 0748264945 mail
Email: contact@terapeutancamezei.ro
www.terapeutancamezei.ro

Detalii plată
Niculescu Florentina
RO92RNCB0480049785780001
RNCBROBU
Investiție personală:
Timp: 6 ore
Cost : 300 lei
Condițiile de participare:
– înscriere ferma prin achitare în avans
– semnare contract participare/ confidențialitate
 

Vino alături de mine

Pentru noutăți și resurse care să îți bucure mintea, corpul și sufletul, te invit în comunitatea oamenilor interesați de vindecare, creștere personală și spirituală

 

Mulțumesc pentru înscrierea în comunitate!