Mama şi copilul

de | nov. 14, 2021 | - | 0 comentarii

Acest articol este pentru mamele care nu gasesc solutii pentru vindecarea si linistirea copiilor lor (bebelusi, copii, adolescenti), pentru mamele care sunt dispuse sa vada dincolo de comportamentul si reactiile copiilor lor.

Draga mama, daca simti ca rezonezi cu aceste informatii, atunci sunt pentru tine, daca simti ca iti sunt apasate niste butoane citind aceste informatii , la fel, sunt pentru tine. De fiecare data cand ne sunt apasate butoanele este vorba despre noi si doar despre noi, avem noi ceva de rezolvat acolo, de vindecat, de schimbat. Daca nu ar fi vorba despre noi, am simti doar pace si acceptare in asemenea situatii.

Pornesc de la mamicile care isi aduc copiii in terapie, terapie de orice fel (Bowen, Abordare Somatica etc.) si de la perspectiva mamicilor ca copiii lor au probleme, ca teapia nu functioneaza pentru ei asa cum ele isi doresc.  Si imi asum sa scriu aici cat de complicat si greu este pentru noi, terapeutii, sa vorbim deschis cu mamicile, in  modul cel mai delicat cu putinta, si sa le ajutam sa primeasca cu acceptare informatia ca este nevoie ca mamele sa faca terapie, mai ales atunci cand rezultatele terapeutice nu se vad in copil. Si acest lucru este si mai delicat in cazul proaspetelor mamici, unde gradul de oboseala, surmenajul, autovinovatia, ingrijorarea, durerile de dupa nastere care sunt inca in corp, traumele si greul trait in unele situatii la nastere, incarca foarte tare sistemul (nervos).

Draga mamica,  inca la varsta de bebelus, tu si copilul sunteti un singur trup, felul in care  te simti tu, starea ta,  interiorul tau, gandurile tale, ingrijorarile tale – toate acestea sunt si in bebelusul tau, oricat de greu poate fi de acceptat asta. Prin reglarea sistemului tau, tu singura, ai puterea sa reglezi sistemul copilului tau. Da, pentru asta este nevoie sa iti faci timp pentru tine, daca tu esti bine, si copilul va fi bine.

Eu recomand cu toata iubirea ca mamicile sa faca terapie, in primul rand, si in paralel, daca ele simt, sa faca si bebelusul/copilul.

Copiii sunt o extensie a constiintei noastre, care au venit sa ne ajute in evolutia noastra. Pana la varsta de 7 ani, ei sunt in energia mamei, deci cum va fi mama, asa va fi si copilul. Mai mult, tot ce nu s-a vindecat la nivel de arbore genealogic, se transmite mai departe la copii, in copii.

De asemenea, copiii atunci cand ne apasa noua butoanele, nu fac decat sa ne oglindeasca pe noi si ce avem de lucrat, vindecat, schimbat la noi. Nu este nimic in neregula cu copilul, desi ca parinti, ne-ar fi mai usor sa credem si sa acceptam asta, ca copilul are ceva, ca copilul este defect si trebui sa muncim enorm sa facem bani pentru a-i plati terapiile.  Repet, scurtatura este sa lucram noi mamele, si si tatii, de ce nu?!Draga mama, copilul are nevoie de tine, de prezenta ta, de conectarea cu tine – varianta ta vindecata,  in acest fel el se vindeca.

Si daca este Greu, si daca este enorm de Greu, acest Greu a venit sa te ajute pe tine sa cresti, sa ajungi la un nivel si mai mare de Iubire, si a venit pentru ca poti sa il duci, altfel nu era in viata ta acum.

It doresc multa putere si claritate, sa alegi tot ce este pentru binele tau si al copilului tau!

 

 

 

Vino alături de mine

Pentru noutăți și resurse care să îți bucure mintea, corpul și sufletul, te invit în comunitatea oamenilor interesați de vindecare, creștere personală și spirituală

 

Mulțumesc pentru înscrierea în comunitate!