Cum știu ce terapie mi se potrivește?!

de | oct. 1, 2021 | - | 0 comentarii

Înainte de a porni pe drumul vindecării observă în care dintre situațiile de mai jos te afli:

Ești foarte conectat/conectată cu intuiția ta, care te îndrumă spre o anumită terapie. Și în acest caz te indemn să îți asculți intuiția.

Intenționezi să urmezi un tratament terapeutic anume doar pentru că ai auzit că a funcționat pentru alții sau te lași îndrumat/îndrumată de alții, crezând că ei știu mai bine ce este pentru binele tău. În acest caz te îndemn să vorbești cu cineva specializat, într-o sesiune de consiliere terapeutică și să descoperiți împreună ce ți se potrivește. Nu tuturor li se potrivește același gen de terapie, motiv pentru care mulți terapeuți au mai multe specializări, tocmai pentru a putea oferi terapii după nevoile pacienților și clienților.

Se poate ca într-un anumit moment din viața ta să ți se potrivească o anumită terapie. De exemplu să urmezi un tratament Bowen de la care ai obținut multe rezultate. Apoi să ai o perioadă de stagnare în procesul de vindecare și să vrei ca lucrurile să se petreacă mai repede. În acest caz este bine să urmezi o terapie care eliberează blocajele. Dacă e vorba de blocaje mentale, emoționale, una dintre metodele adecvate este Theta Healing. Dacă este vorba de amintiri traumatice, episoade traumatice mai vechi care au rămas stocate în corp, recomand lucrul cu metoda Somatic Experiencing.

Mai mult, pentru cazurile în care pacientul este într-o stare de înghețare – un mecanism de apărare normal pe care îl folosim după evenimente traumatice, gen moartea cuiva drag, traume de război, traume medicale etc. – din experiența de cabinet am putut observa că pentru mulți dintre acești pacienți terapia Bowen nu este suficienta pentru a-i scoate din stadiul de înghețare, motiv pentru care am recomandat și lucrul cu Somatic Experiencing.

Închei prin a-mi exprima Recunoștință pentru multitudinea de terapii care ne sunt puse azi la dispoziție, și prin a menționa că nu există terapii care funcționează și care nu funcționează. Este nevoie doar să o găsești pe cea care rezonează cu tine, și bineînțeles, și pe terapeutul care rezonează cu tine! Și te îndemn să faci asta tocmai pentru a nu investi în ceva ce nu este potrivit pentru tine și nevoile tale!

Un drum al vindecării cu Bucurie și Curiozitate îți doresc!

Vino alături de mine

Pentru noutăți și resurse care să îți bucure mintea, corpul și sufletul, te invit în comunitatea oamenilor interesați de vindecare, creștere personală și spirituală

 

Mulțumesc pentru înscrierea în comunitate!