EMOȚIA DE FRICĂ vs. TERAPIA BOWEN

de | mart. 26, 2021 | - | 2 comentarii

EMOȚIA DE FRICĂ VS. TERAPIA BOWEN

EMOȚIA DE FRICĂ

CE ESTEꓽ ˶este un mecanism de supraviețuire  ce apare ca răspunsul unui om la o amenințare concretă, de obicei negativă.  ̋(Wikipedia).

 Este util să facem diferența  întreꓽ

  • Frica Reală – de exempluꓽ vedem că vine un căine agresiv înspre noi și simțim frică
  • Frica Imaginară –  ˶croșetată  ̋de gândurile noastre, scenariile imaginare pe care ni le creăm, frica transmisă prin diferite surse de infromații către noi (v. mass-media), informații pe care  noi luăm de bune, fără a le trece prin propriul filtru a ceea ce simțim noi a fi Adevăr pentru noi, prin propriul filtru al înțelepciunii noastre.

Frica poate lua mai multe formeꓽ prudență, fobie, paranoia, grijă, anxietate, teroare, oroare, panică.

Atunci când suntem în emoția de frică, toată puterea noastră o cedăm ei, ea ne controlează. Din această emoție nu vom putea  avea claritate să facem lucruri, să luăm cele mai potrivite decizii pentru noi, nu vom putea să creăm, nu vom putea să începem un proces de vindecare, nu vom putea să simțim emoții pozitiveꓽ iubire, compasiune, bucurie, pace etc. Astfel, devenim prizonierii fricii.

CE GENEREAZĂ FRICAꓽ orice infromație căreia îi permitem să vină înspre noi și care ne face să nu ne simțim bine, ne poate genera frică. Și din acest motiv este o alegere ce lăsăm să vină înspre noi. Mai întâi este nevoie să conștientizăm cum se simte frica în propriul corp, și apoi să ne îndepărtăm de acea sursă care o generează – poate fi o informație primită prin mass-media, poate fi o persoană în prezența căreia simțim frică etc.

CUM NE POATE AFECTAꓽ Frica dezechilibrează sistemele corpului nostru, aducând sistemul nervos în dominanta simpatică. Toate resursele corpului nostru sunt consumate de frica, sistemul imunitar scade brusc și de aici mai este foarte puțin până la boală.

TERAPIA BOWEN

Terapia Bowen este o terapie holistică , care tratează omul ca întreg – minte, corp, suflet. Timpul care se dă corpului în pauzele dintre mișcările Bowen este timpul în care stăm noi cu noi și cu gândurile noastre, vrem nu vrem. Atenția nu ne mai este distrasă de informații din exterior, venite prin intermediul telefonului, prin intermediul altor persoane, prin gândurile noastre care ne spun că TREBUIE să facem, sa terminăm anumite lucruri.

 În timpul sesiunilor de terapie Bowenꓽ

  •  Îi acordăm timp corpului și ne punem încrederea în inteligența lui. Eventual putem să ne reamintim încă o data că ne-am născut întregi, cu tot ce avem nevoie.
  • Sunt activați anumiți centri responsabili cu emoțiile, inclusiv cu emoția de frica, transmițându-se astfel mesaje corpului pentru declanșarea vindecării interioare. În Terapia Bowen mai folosim expresia ˶activăm Doctorul Interior.  ̋ Potem observa cu ușurință că avem un doctor interior într-un caz foarte simpluꓽ când ne taiem la un deget și ne vindecăm singuri, nu ne vindecă nimeni din exterior.
  •  Corpul face tranziția de la un sistem nervos simpatic – alergătură, stare de luptă sau fugi, disociere, dezorientare, hipervigilență, memorie deficitară, emoții și gânduri negative, la un sistem nervos parasimpatic – stare de calm, de relaxare, de împlinire, de regăsire a încrederii în sine și a propriei puteri, optimism, claritate, reîntoarcere la tine însuți.
  • Nu ne vindecă nimeni, este doar miracolul corpurilor noastre, terapeutul doar susține și facilitează acest proces, prin tot ceea ce este el.

Pentru cine rezonează și dorește să aprofundeze infromațiile despre frică și alte emoții, atașez ˶Harta Conștiinței ̋ clinic confirmată a lui David Hawkins.

Vino alături de mine

Pentru noutăți și resurse care să îți bucure mintea, corpul și sufletul, te invit în comunitatea oamenilor interesați de vindecare, creștere personală și spirituală

 

Mulțumesc pentru înscrierea în comunitate!